SRAL 9.SINIFLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SRAL 9.SINIFLAR

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi 9.Sınıflar
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sesinizi yükselterek başarınızı arttırın!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DGHN
Administrator
Administrator
DGHN


Mesaj Sayısı : 69
Yaş : 30
LOKASYON : BabyLoN
DURUM : SnipeR
LAKAP : SCARFACE
Kayıt tarihi : 27/09/08

Sesinizi yükselterek başarınızı arttırın! Empty
MesajKonu: Sesinizi yükselterek başarınızı arttırın!   Sesinizi yükselterek başarınızı arttırın! Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 3:18 pm

Sesinizi Yükseltin, Başarınızı Artırın

Sizden sık sık söylediklerinizi tekrar etmeniz mi isteniyor? İnsanlar sık sık sözünüzü mü kesiyorlar? Başarılı olmak istiyorsanız, ciddiye alınmayı bekliyorsanız, sesinizi dinleyiciniz ya da dinleyicileriniz açısından uygun bir seviyeye yükseltmeyi öğrenmeniz gerekir. Daha gür sesleri olanlar, sizi duymak için uğraşmaktan, söylediğinizi tekrarlamanızı istemekten bunalırlar, sonunda diyaloğun kontrolünü ellerine alırlar.

Biz yumuşak sesli insanlar olarak tanınmasak da aslında aramızda ne kadar çok insanın yumuşak sesli olduğunu bilseniz şaşarsınız. Duyulmamanın yanı sıra yumuşak sesli olmanın sakıncalarından biri de kendine daha az değer vermektir. “İnsanlar beni dinlemiyorlarsa, söylediklerimin bir önemi yok demektir.” Bu, bir hatadır. İnsanlar sizi dinlemiyorlar ya da sözünüzü kesiyorlarsa, nedeni sizi duyamamalarıdır!

Sesinizi normal seviyeye nasıl çıkaracağınızı öğrenmelisiniz. Dikkatinizi çekerim, “normal” dedim, “daha yüksek” demedim. Yüksek sesi sevmem; yüksek ses, dinleyenlerin kulaklarını rahatsız eder. Ses düzeyi üzerinde çalışırken, insanlara daha yüksek değil daha büyük bir sesle nasıl konuşabileceklerini öğretirim. Bunun güzel bir örneği, senfonik müzik ile heavy ----l müziği karşılaştırmaktır. Her iki türün de sesini açın; bahse girerim, kulaklarınız ağrımadan önce, ikinci türe oranla birinci türü daha uzun süre dinlersiniz. Senfonik müzik, temel olarak titreşimlidir; heavy ----l değildir.

Yumuşak sesli iseniz, tüm yaşamınızı iç kulağınızın çok rahat ettiği belli bir ses seviyesinde konuşarak geçirmişsinizdir. Sesinizi çok az yükseltmek bile zor olacaktır; çünkü, iç kulağınız, bundan hoşlanmayacak ve bağırdığınızı düşünecektir. Sesinizi uygun bir biçimde nasıl yükselteceğinizi öğrenirseniz, bağırmazsınız; yalnızca daha gür bir tonla konuşursunuz.

Müşterilerimle çalışırken, onlara konuşma sesinin en iyi tonunu nasıl bulacaklarını öğretirim. Bu noktada, temel amplifikatör göğüstür. Sesin yerini değiştirerek -sesin yalnızca boğaz, ağız ve/veya burundan değil göğüsten de çıkmasını sağlayarak- daha gür bir sesi keşfederler. Ne var ki, yumuşak sesli iseler, sesin seviyesindeki bu artış, onları 1. Ses Seviyesi dediğim noktaya getirmek için yeterli olmayabilir. 1. Ses Seviyesi, normal, günlük ses seviyemizdir; telefonda, yemek masasında, arabada ve pek çok durumda ofiste kullandığımız ses tonudur.

Daha sonra, gerçek anlamda 1. Ses Seviyesini nasıl ayırt edeceğimizi öğreniriz. Yumuşak sesli birini kayda alırken, daha yüksek sesle konuşmasını rica ederim. Çalıştığım herkes (binlercesi) kendilerinden seslerini yükseltmeleri istendiğinde bağırdıklarını düşündüklerini söyledi. Kaydedilmiş seslerini dinlediklerinde, her biri, seslerindeki yükselmenin bile kulağa normal geldiğini söyledi. Gürültülü değil. Yalnızca normal.

Sesinizi yükseltmeyi öğrenmek için alıştırma yapmanız gerekir. İç kulağınız “yeni sesinizi” sevse de yeni ses düzeyinizden aynı ölçüde hoşnut değildir. Müşterilerime, iç kulaklarına değil bana güvenmelerini söylerim. Buna ek olarak, yumuşak sesli müşterilerimi, asla çok yüksek ses çıkarmayacaklarına ikna etmeye çalışırım. Gerçekten, çoğumuz yüksek sesle konuşabiliriz; ama daha yumuşak tarafta olanlar konuşmazlar. Böyle birşey olamaz.

Öyleyse, kendinizi tekrar etmeyi bırakın, sözünüzün kesilmesine son verin ve ilk söylediğiniz anda duyulmayı öğrenin. Kısa sürede ve biraz alıştırmayla, konuşmak için ağzınızı açtığınız her an duyulmanın değerini keşfedebilirsiniz.

Kaynak: [ marjinal reklam ve tanıtım ] Nancy Daniels

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sral-lise1.yetkinforum.com
 
Sesinizi yükselterek başarınızı arttırın!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SRAL 9.SINIFLAR :: GENEL BÖLÜM :: Kişisel Gelişim / Psikoloji-
Buraya geçin: